От два дни насам, сутрин като паля и след няколко секунди започва да мига чек лампата на двигателя. Прави го само сутрин, когато е много студена и повече през деня не го прави. След 15-на секунди изгасва сама. Погледнах в ръководството и там пише, че е възможно да има неизправност в катализаторната система. На някой да му се е случвало и да ме насочи какво да гледам?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Random/Multiple cylinder misfire detected.
Collapse
X
-
Малко развитие има по проблема. Оказа се, че все пак има запаметени грешки и това са:
P0300 Ignition failures.
P0301 Cylinder 1 Ignition failures.
Предполагам, че първото което ще проверя са свещите и бобината, някой да помогне как да замеря бобината?Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX
-
Първоначално публикувано от pi4_s_bravo Покажи съобщениеРазмени я на съседен цилиндър, ако прехвърли проблема там със сигурност е бобината.145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
159 1.9jtdm 05г.
Comment
-
Оказа се позапушен инжектор. Според думите на майстора, било често срещан проблем при двигатели с директно впръскване от всички марки, понеже разпръсквача бил вътре в горивната камера и е подложен на висока температура и нагар от изгарянето на горивната смес в цилиндъра. Като сложим и гадните горива... това било и причината често пъти да се запушват а като натрупа нагар и не можела да се затвори иглата добре и пуска бензин. Всичко вече е наред, и определено има и голяма разлика в мощността.Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX
Comment
-
Първоначално публикувано от 2fast4you Покажи съобщениеКолега, как изчисти инжектора майстора?Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
Първоначално публикувано от 2fast4you Покажи съобщениеКолега, как изчисти инжектора майстора?
Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщениеВ момента и моята 156SW 2.0 JTS е в сервиз точно по тая причина, че дюзата остава отворена и хвърля гориво, дори като отнемеш газта. При мен пръсна последното гърне от богата смес и гърмеше в ауспуха. Следях темата с интерес, но ти не каза, че ти гърми в ауспуха. Подмениха ми дюза на 4-ти цилиндър и още не е при мен колата. Даваше грешки Р0300 и Р0304.Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX
Comment
Comment